Συμβουλές για την επιλογή του νυφικού και το γάμο

Αγαπητοί αναγνώστες,

Οι νύφες συχνά μου ζητούν συμβουλές για το πως θα συνδυάσουν τον γάμο των ονείρων τους με τον προϋπολογισμό τους. Σήμερα θα ήθελα να μοιραστούμε μαζί πέντε συμβουλές για τον τέλειο γάμο:

Διαχείριση των προσδοκιών: Εγώ προσωπικά αγαπώ τις όμορφες και εμπνευσμένες φωτογραφίες και δεν είμαι ο μόνος (εξ ου και η δημοτικότητα των sites, όπως είναι το Pinterest και το Instragram). Το σημαντικό είναι να βλέπετε αυτές τις φωτογραφίες και να επιλέγετε τα στοιχεία που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να τα έχουν όλα, χωρίς ένα απεριόριστο προϋπολογισμό, το οποίο με φέρνει στο επόμενο σημείο...

Συγκεντρωθείτε στο τι είναι σημαντικό: Φυσικά ελπίζω ότι αυτό θα είναι η διακόσμηση (δεν μπορείτε να με κατηγορήσετε) αλλά αν είναι τα λουλούδια, το φαγητό, η μουσική, το νυφικό ή μία ξεχωριστή τοποθεσία για τους δυο σας, εκεί θα πρέπει να δώσετε έμφαση στο μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού. Καθίστε και σκεφτείτε πραγματικά τι είναι πιο σημαντικό για σας σαν ζευγάρι και μετά συνεχίστε από εκεί.

Σκεφτείτε την εποχή: Συχνά βλέπω νύφες που επιθυμούν ''τα αγαπημένα τους'' λουλούδια, δεν είναι άσχημο αν σας το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας. Αν όχι, καλύτερα να επιλέξετε λουλούδια εποχής που θα είναι πιο οικονομικά. Να το έχετε αυτό στο μυαλό σας όταν συναντηθείτε με τον ανθοπώλη σας. Για τις νύφες της άνοιξης, σκεφτείτε κλαδιά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πιο οικονομικό γάμο θα έχετε με άνθη δέντρων.

Άναψέ το: Ο φωτισμός θα αλλάξει με όμορφο τρόπο τον χώρο και την ατμόσφαιρα της δεξίωσης. Αν δεν έχετε τα χρήματα για σχεδιαστή φωτισμού χρησιμοποιήστε κεριά. Ένας από τους ομορφότερους γάμους που έχω παραβρεθεί ήταν επίσης και ο πιο σεμνός. Το ζευγάρι αγόρασε 500 κεριά και τα τοποθέτησε γύρω στην αίθουσα δεξίωσης.

Πώς θα επιλέξετε το νυφικό που σας ταιριάζει

Κάθε κοπέλα από μικρή ονειρεύεται το στολισμό του γάμου της και κάνει σχέδια για το νυφικό μπουκέτο της και το φόρεμα της και ίσως το πιο σημαντικό φόρεμα που θα πρέπει να επιλέξει για εκείνη την ημέρα στην εκκλησία.

Η επιλογή νυφικού είναι μια πολύ όμορφη αλλά δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία και για αυτό θα πρέπει να οργανωθείτε από νωρίς.

Πριν επισκεφτείτε κάποιο κατάστημα καλό θα ήταν να έχετε ξεφυλλίσει νυφικά περιοδικά ή να έχετε επισκεφθεί αντίστοιχα site, ώστε να σχηματίσετε μια πρώτη εικόνα για τις διαθέσιμες προτάσεις νυφικών. Κρατήστε τα νυφικά που σας άρεσαν σαν σημείο αναφοράς κατά την επίσκεψή σας στα διάφορα ατελιέ.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να έχετε προκαθορίσει τα χρήματα που διαθέτετε για το νυφικό σας. Θα πρέπει να κινηθείτε ανάλογα και με το διαθέσιμο ποσό τόσο ως προς την επιλογή οίκου και σχεδιαστή αλλά και υφάσματος και υλικών.

Αποφασίστε ποιος θα σας βοηθήσει στην επιλογή νυφικού. Θα πρέπει να είναι κάποιος που σας γνωρίζει ιδιαίτερα καλά, τόσο το στυλ σας όσο και τον χαρακτήρα σας και θα μπορεί να σας ακολουθήσει σε όλες τις σας τις επισκέψεις και πρόβες που θα κάνετε. Δεν πρέπει να σας συντροφεύουν περισσότερα από 2-3 άτομα.

Τα περισσότερα ατελιέ δέχονται κατόπιν ραντεβού. Για αυτό μελετήσετε τις επιλογές σας, επιλέξτε τους οίκους που σας ενδιαφέρουν και κλείστε ραντεβού. Επισκεφτείτε πολλά ατελιέ και δοκιμάστε νυφικά διαφόρων τύπων, ακόμα και αυτά που δεν σας αρέσουν ή νομίζετε ότι δεν σας ταιριάζουν. Μην απορρίψετε κάτι με τη πρώτη ματιά, δώστε του μια ευκαιρία. Προσοχή, σε κάθε εξόρμησή σας μην επισκέπτεστε πολλά μαγαζιά γιατί τελικά θα μπερδευτείτε και θα χαθείτε.

Μην επιλέξετε κάτι πολύ απλό ή κάτι υπερβολικό. Επιλέξτε ένα νυφικό που θα ταιριάζει στον χαρακτήρα και here το ύφος σας, θα κολακεύει το σωματότυπό σας και αναδείξει τη μοναδικότητα σας την πιο σημαντική βραδιά της ζωής σας. Και μην ξεχνάτε θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα μαζί του τόσο στην εκκλησία όσο και μετά στη δεξίωση.
Μην ντρέπεστε να ρωτήσετε ή να φορέσετε ξανά και ξανά το νυφικό που θα σας αρέσει.
Πάρτε προσφορές και ξεκαθαρίστε όλες τις λεπτομέρειες πριν οριστικοποιήσετε την αγορά για να αποφύγετε μελλοντικές άσχημες εκπλήξεις. Ρωτήστε για το κόστος, τις πρόβες, τις παρεμβάσεις που πιθανά να χρειαστεί το νυφικό για να προσαρμοστεί στο σώμα σας, τον χρόνο υλοποίησης. Ζητήστε μία τελική τιμή που θα περιλαμβάνει τις πρόβες, τις μεταποιήσεις, τυχόν αλλαγές που θα θελήσετε όπως μια πιο χαμηλή πλάτη ή τιραντάκια, αν η τιμή περιλαμβάνει το πέπλο και παρανυφάκια.

Αν τελικά ράψετε το νυφικό σας, θα πρέπει να είστε προσεκτικές στην επιλογή συνεργάτη. Θα πρέπει να υπάρχει χημεία, εμπιστοσύνη και επικοινωνία μεταξύ σας και πνεύμα καλής συνεργασίας για ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Και φυσικά το νυφικό μπουκέτο είναι αυτό που θα δώσει τη τελική πινελιά στο νυφικό σας φόρεμα. Θα πρέπει να ταιριάζουν σαν ύφος και στυλ, να δένουν αρμονικά μεταξύ τους και να συμπληρώνει το ένα το άλλο.
Υπάρχουν διάφορα είδη και στυλ και για αυτό θα πρέπει να αναζητήσετε αυτό που ταιριάζει καλυτέρα στο νυφικό σας και στην προσωπικότητά σας. Οι επιλογές είναι και εδώ πολλές, από το απλό παραδοσιακό μπουκέτο στο πιο σύνθετο και δημιουργικό που θα ετοιμάσει για εσάς ο συνεργάτης που θα επιλέξετε. Αμέσως μετά την επιλογή νυφικού ξεκινήστε την αναζήτηση της νυφικής σας ανθοδέσμης.

Και μην ξεχνάτε να επιλέγετε αυτό που πραγματικά σας αρέσει, αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει και θα σας κάνει να αισθάνεστε ξεχωριστή την πιο σημαντική βραδιά της ζωής σας, τη βραδιά που θα ξεκινήσετε τη νέα σας ζωή.

Θυμηθείτε ότι αυτό που μετράει περισσότερο είναι να έχετε τον γάμο των ονείρων σας χωρίς να αδειάσετε την τράπεζα.

Αν σχεδιάζετε και εσείς τον γάμο σας για αυτό το καλοκαίρι, ελάτε να συζητήσουμε από κοντά τις προτάσεις μας. Για ραντεβού καλέστε μας στο 210 5313623.

anthemion-wedding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *